03GLORIES.jpg
04GLORIES.jpg
01GLORIES.jpg
02GLORIES.jpg
05GLORIES.jpg
10GLORIES.jpg
11GLORIES.jpg
13GLORIES.jpg
14GLORIES.jpg

LES GLÒRIES MALL

This important set of buildings that shelter the urban shopping center of Barcelona Glòries, and more than forty thousand square meters of offices, occupies all four blocks of the Eixample, not totally regular due to the influence of Avda. Diagonal in its geometry. From the beginning, we set out to focus all the commercial activity on the inner streets that cross the whole area, and to locate the accesses to the offices from various doorposts located in the perimeter streets and, basically, Avda. Diagonal. Four underground floors of the whole enclosure, are dedicated to the parking of vehicles. It can be accessed and exited at both ends, and by independent ramps. The construction of the underground enclosure, given the characteristics of the subsoil with a lot of water, presented serious difficulties to overcome the great pressure to which the bottom slab is subjected. In the design of the streets and squares of the interior of the commercial center, we always had the desire to capture the maximum of possible zenith. And in the treatment of facades we try to introduce traditional materials in our constructive culture, such as glazed ceramics to move away from the international style.

Emplazamiento: Location: Diagonal 208 Avenue, Barcelona Cliente: Client: GLORIES-DIAGONAL, S.A. Superficie: Area: 250000m2 Año: Date: 1995